CHOCAR, doğal olarak vegan ve glütensiz olan Sicilya carobunun posasının dehidratasyonu ve süper mikronizasyonu ile elde edilen unudur.
Rengi ve tadı sayesinde, CHOCAR carob posası unu kakao için daha sağlıklı bir alternatif olarak kullanılmakta ve yüksek şeker içeriği sayesinde hamurlara şeker eklenmesini sınırlayabilmektedir. Yağ ve uyarıcı maddelerden yoksun olan bu un, tatlı hazırlıklarında, makarna yapımında ve fırın ürünleri üretiminde kullanılmaktadır. Glütensiz diğer unlarla birleştirildiğinde hamurları daha elastik ve kolay işlenebilir hale getirir. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, az yağlı ve güçlü antioksidanlar olan polifenoller açısından yüksek bir içeriğe sahip besleyici bir gıda maddesidir.
ILCAR tarafından kullanılan teknolojik süreçler, yalnızca mekanik ve termal işlemlere dayanmaktadır ve CHOCAR'ı herhangi bir kimyasal katkı maddesi içermeyen tamamen doğal bir gıda haline getirmektedir.